Utbildning

Massor av motorsport på samma ställe!

Genom FMCK får du din utbildning till ordonnans och din motorcykel. Utbildningen är en tvåveckors grundkurs som senare kompletteras med en veckas vinterutbildning. Dessa kurser ges på nationell nivå.
Krav för att få gå grundkurs MC är att man är svensk medborgare, är högst 58 år, har minst A-körkort, är över 18 år samt att man har någon militär grundutbildning, exempelvis värnplikt eller GMU. Den militära grundutbildningen är även ett krav för att vara med i Hemvärnet.

Trycket på att bli mc-ordonnans är stort så det kan ta lång tid innan man är färdigutbildad och placerad på ett förband.

Har man ingen militär grundutbildning är det det första steget man får ta. Läs gärna mer på http://www.frivilligutbildning.se/ och kanske skapa en profil på Mitt Försvarsmakten (https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/hemvarnet) redan nu.

Bra att veta är att i samband med inträde i Hemvärnet görs ett säkerhetssamtal eftersom Försvarsmakten vill veta mer om dig inför din placering som hemvärnssoldat. Syftet är att upptäcka, förebygga och avvärja säkerhetshotande verksamhet som riktas mot Försvarsmakten och dess säkerhetsintressen (1 kap. 9 § PuL UNDSÄK).

FMCK är en förening där alla jobbar ideellt på lokal nivå och föreningens funktion bygger mycket på att vi som medlemmar hjälps åt och driver föreningen på ett bra sätt. Utan engagemang skulle föreningen inte finnas.

Läs mer på FMCK riksförbunds hemsida

Grundkursinformation

Utbildningsansvarig är Bim.Kaataja@fmck.se