Drifting

Massor av motorsport på samma ställe!

Drifting – Den nya generationens motorsport!

Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen. Det är en actionfylld sport som tilltalar alla sinnen. Hastighet, däckrök, extrema bilar och starka profiler.
 
 
 
Drifting är en körteknik inom motorsporten som går ut på att medvetet sladda med bilen, men bibehålla full kontroll. Förarna tävlar mot varandra genom en bana där bilen hela tiden ska vara på sladd och den som vågar köra närmast sin motståndare vinner. Farten är inte viktigast, istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan och hur brett bilen sladdar.
 
Banan kan vara permanent eller tillfällig. Vanligast är att man kör en utmarkerad bansträckning på en motorbana eller del därav. Man kan även anordna mindre tävlingar på annan asfaltsplan, exempelvis en upplåten parkering eller flygfält. Tävlingarna bjuder på tuff körning som kräver 100% av både förare och bilar.
 
Tävlingsbilarna har ibland upp mot 1000 hk och körs på gränsen till vad som är möjligt och de allra flesta utövare bygger sina egna tävlingsbilar, vilket är ovanligt när man tävlar på högsta möjliga nivån. Dessa förare besitter stora kunskaper både i garaget och bakom ratten.

Avgifter:
Du måste vara medlem i FMCK Borås. Det kostar 350 kr/år och betalas HÄR.
Träningsavgift betalar du på plats när det är körning.

Åldersgräns:
Förare som fyllt 16 år tillåts delta även om han/hon saknar körkort men har giltigt
körkortstillstånd, förarprov görs då efter teorikurs.
 
Licens:
Du måste ha licens, och den kan tas vid prova på-event eller teorikurs.

Öppettider:
För närvarande är alla offentliga evenemang inställda.

Kontakt:
Vid frågor kan man vända sig till oss på Facebook,

https://www.facebook.com/borasdrifttrack

// FMCK Borås Drifting